Parametry techniczne:
- na blacie warstwa drewna w formie forniru
- nogi lite drewno
- wkłady przedłużające blat: 1) dla wymiarów 100×200; 110×210 i 130×230 – 2×50 cm 2) dla wymiaru 110×310 – 4×50 cm 3) przy wykorzystaniu większości blatów należy zamontować metalowy wspornik wzmacniający prowadnicę. W wszystkich przypadkach wkłady przechowywane poza stołem.
- instrukcja montażu wspornika
- system rozkładania: teleskopowy – jedna część blatu przesuwa się wraz z nogami, druga pozostaje nieruchoma
- grubość blatu podawana z obrzeżem
Powłoka:
Powierzchnię mebli pokrywamy dwoma metodami:
- lakierowania
– wykończenie półmat: Buk OL-1, Buk OL-11, Buk OL-22, Buk Czekolada, Dąb K-4, Dąb K-14, Dąb K-16, Dąb Bielony, Dąb Corin, Dąb Miodowy, Dąb Orzechowy, Dąb Pello, Dąb Rustical, Dąb Sonoma/Sanremo, Dąb Tabac
– wykończenie mat: Buk Biały, Buk Czarny Mat, Buk Złoty Mat
– wykończenie połysk: Biały Połysk, Czarny Połysk, Złoty Połysk - olejowania
– wykończenie mat: Dąb Olejowany, Dąb Miodowy Olejowany
Montaż:
- mebel zmontowany
- dostarczany w całości
Obciążenie:
- prowadnice przystosowane do obciążenia – 80 kg
- obciążenie dotyczy równomiernie rozłożonych naczyń na blacie
- nie należy stawać/siadać na balacie
Przechowywanie:
- temperatura powietrza w pomieszczeniu w granicach 15-28°C
- wilgotność względna 40-60%
- w odległości nie mniejszej niż 0,5 metra od czynnych grzejników
- nie wystawiać na bezpośrednie nasłonecznienie